Artiklar
Bygdereportern och odalmannen Carl Ryberg Västgöteminnen i ord och bild

BYGDEREPORTERN OCH ODALMANNEN CARL RYBERG VÄSTGÖTAMINNEN I ORD OCH BILD

ISBN: 978-91-631-9282-1

Beställ hos Bokus eller Adlibris

ARTIKLAR

 

Nedanstående artiklar är skrivna av Carl Ryberg (1887-1966), som i över femtio år var lokalkorrespondent i Herrljunga för ett flertal västsvenska tidningar, bland annat Borås tidning, Elfsborgs läns tidning och Skaraborgs läns tidning m.fl.

 

Samtidigt som han följde den politiska debatten med stort intresse, skildrade han i sina artiklar bygdens människor och miljöer. Vid sidan av jordbruket deltog han aktivt i det kommunala arbetet och hade en rad styrelse- och förtroendeuppdrag.

Några artiklar publicerades i Bygdereportern och odalmannen Carl Ryberg – Västgötaminnen i ord och bild. Andra publicerades i tidningarna.

Borås Tidning

 

LIVET I ÖSTERBITTERNA KRING 1800-TALETS MITT

 

Måndagen

den 14 juni 1965

 

 

Borås Tidning

 

FOLKRESNINGAR I HERRLJUNGABYGDEN

 

Torsdagen

den 27 oktober 1960

 

 

Borås Tidning

 

GLIMTAR FRÅN BITTERNA-BYGDEN

 

Fredagen

den 10 september 1965

 

 

 

LINBEREDNING

 

Ur Bygdereportern och odalmannen Carl Ryberg – Västgötaminnen i ord och bild

Elfsborgs läns tidning

 

FRÅN ÖSTRA KULLING

 

Torsdagen

den 2 oktober 1958

SEDER OCH BRUK UNDER JULEN OCH PÅSKEN

 

Upptecknat efter uppgifter av f.d. hemmansägaren Andreas Larsson, Furukulla, Remmene (Älvsborgs län)

1921

 

Ur Bygdereportern och odalmannen Carl Ryberg – Västgötaminnen i ord och bild

 

Borås Tidning

 

SÖLTEN, BONKA-PETTER OCH KLEBBEN

 

Söndagen

den 31 januari 1965

GÄSTABUD OCH BRÖLLOP I FORNA DAGAR

 

Upptecknat efter uppgifter av f.d. hemmansägaren Andreas Larsson, Furukulla, Remmene (Älvsborgs län)

1921

 

Ur Bygdereportern och odalmannen Carl Ryberg – Västgötaminnen i ord och bild

 

 

© 2019 ScandiText AB All Rights Reserved

CONTACT US

 

 

Daltorpsgatan 64, SE-412 73 Göteborg, Sweden

Tel. +46 (0)70 772 74 40

Email: info@scanditext.se

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accept